Wind tegen – 8e 6-banen

5 januari 2018

Wind tegen

Afgelopen woensdag mochten we weer van start gaan. Alweer de 8ste 6-banen wedstrijd van het seizoen. Dit keer was Amsterdam aan de beurt. Wij reden deze avond als eersten, om 21:00 was voor ons het startsignaal en een loze ronde later het startschot.
Er waren in totaal 34 dames naar Amsterdam gekomen voor deze wedstrijd. Van Thuistuinieren waren we met zijn drie├źn. Kim was namelijk op trainingskamp in Enschede.

We reden maar 35 rondjes dit keer, waardoor de wedstrijd al snel een behoorlijk tempo had. En dat onlangs dat het echt enorm hard waaide. De Jaap Eden baan is natuurlijk een open baan dus we reden flink in de wind met zijn allen. Maar dat hield niet tegen dat er alsnog een kopgroep ontstond na een ronde of 15. Doke en Rienke probeerden met nog een andere dame naar deze kopgroep te springen, maar de wind was voor ons net teveel.
Uiteindelijk wist de kopgroep van 5 meiden het peloton te lappen en ging voor ons dus de bel op 6. In dr sprint eindigde Doke op de 22ste plek, Deborah wist zich naar de 15e plek te rijden en Rienke eindigde als 9e.

En nog een laatste update: omdat Rienke 4e staat in het 6-banen klassement mag zij naar de Weissensee! Ze heeft er nu al ontzettend veel zin in en ze zal jullie op de hoogte houden.

Groetjes, Thuistuinieren.nl