Vooruitgang? – KPN Cup 2 Leeuwarden

30 oktober 2017

Vooruitgang? – KPN Cup 2 Leeuwarden

28 oktober 2017, Voor de meeste rijders 2 uur rijden. 2 uur je benen stil houden terwijl je in de auto zit. Dus ook 2 uur de tijd om over de wedstrijd na te denken, overlevingsplannen te maken en uit te kijken naar het moment dat er eindelijk gestart is. Doel is vooral om uit te kijken naar verbeterpunten, hoe veel rondjes vorige keer en kunnen dat er dit keer meer worden?

Eindelijk gearriveerd op de ijsbaan in Leeuwarden was het al aardig druk met mensen. Dit kwam doordat de Regiotop (waar team Thuistuinieren ook aanwezig was) en de beloftes voor het landelijke dames peloton startte. Demi was al gestart in de regiotop en reed naar een 16e plek in de daguitslag. Na een zeer chaotische wedstrijd met zelfs een neutralisatie en toch wel wat snelle rondjes tussendoor werd het een massasprint, ze zat een beetje vast achterin de chaos maar kon zich toch nog veel plekken naar voren rijden in de laatste ronde, snelheid is er wel!

Daarna dus de beloftenen om 19.15 starten dan echt de dames. Peter gaf de dames de goede pakken met de juiste nummers en daardoor hadden Lilian, Anna en Sara er alle drie zin in. Robin was er helaas niet bij wegens langebaan wedstrijden. 
Aan de start stonden ze direct goed vooraan. Alle drie iets meer vertrouwen als de vorige keer, klein beetje spanning maar ze hadden er alle drie zin in. Het was goed ijs, en er zat een redelijk tempo in. Dit keer geen regen en geen wind. Ideaal zou je zeggen. Tijdens de wedstrijd kwam er telkens niet echt iemand los, niemand kreeg echt de kans om een rondje te lappen. Maar door alle mini aanvallen lag het tempo wel hoog

Het startschot, de loze ronde, en de wedstrijd gaat van start. Alle drie reden Anna, Lilian en Sara redelijk goed voorin. Bij twintig rondjes kreeg Sara het wat zwaar en zakte ze naar achteren. Maar ze reed zich ook weer terug naar voren. De bochten vond ze moeilijk door de pylonen die de baan aangaven en voor een ander soort bocht zorgde, een goede focus was belangrijk. Sara haar doel was 10 rondjes meer rijden dan de vorige keer. Toen het ronde boort op 50 stond had Sara haar doel bereikt, een nieuw doel; op naar de 40. Toen bij 40 rondjes een versnelling volgde en Sara een beetje achterin zat te klooien moest ze lossen. In tegenstelling tot de vorige keer reed ze door. Ze heeft 8 rondjes onder aanmoediging van Peter, de ploegleider,  alleen gereden tot ze werd gelapt. Daarna moest ze de wedstrijd verlaten. Ze was tevreden, als deze lijn zich doortrekt rijd ze volgende week de marathon in Heerenveen misschien wel uit!

Lilian haar doel was meerijden voorin, en af en toe mee springen als er wat gebeurde. Het ging de hele tijd erg goed, geen moment heeft ze zich achteraan het peloton begeven. Maar toen het ronde bord op 50 rondjes stond en het peloton net de bocht verliet viel ze. Heel jammer want ze reed zo goed mee. Voor haar is de herkansing niet volgende week wegens een langebaan wedstrijd. Anna liet zich ook heel goed van voren zien en reed waar ze hoort te rijden, helaas is dit nog niet haar seizoen en ging het op een gegeven moment niet meer maar de rondjes die ze reed waren erg goed!

Volgende week starten de landelijke dames in Thialf en rijden de regiorijders de 6 banenwedstrijden in Den Haag en Haarlem.