Voor ons geen winterstop in de vakantie – 7e 6-banen

30 december 2017

Voor ons geen winterstop in de vakantie

Vrijdag avond was het weer tijd voor alweer de laatste marathon van 2017. Zo tussen de feestdagen door stonden wij weer op het ijs. Het mag dan wel vakantie zijn, maar de competitie gaat gewoon door. Ook is Deborah op deze wedstrijd dag 23 geworden, nogmaals gefeliciteerd! De marathon werd verreden in Alkmaar en was alweer de 7e wedstrijd in het 6-banen toernooi. Wat betekent dat we alweer over de helft zijn!

We stonden weer met een compleet team aan de start. Vooraf was er nog wat stress want Deborah was haar thuistuinieren pak vergeten, gelukkig had ze wel een ander pak mee en kon ze met een vast getapet nummer wat ze van de baan kon lenen wel rijden. En ook Kim had niet haar hele uitrusting mee, haar scheenbeschermers lagen nog thuis! Gelukkig kon ze deze van de vader van Deborah lenen die ervoor bij de masters van start was gegaan.

Toen die stress was weggezakt konden we beginnen met de wedstrijd. In een peloton van in totaal helaas maar 25 dames. Maarja het is dan ook vakantie. En er stond aardig wat wind op de baan, iedere keer als je op kop reed kreeg je weer alle wind van voren. De meeste uitloop pogingen mislukten daardoor al snel. Tot Doke met nog twee andere meiden wegreed, en weg bleef! In het peloton kwam er geen echte reactie op de ontsnapping en iedereen zat maar een beetje op elkaar te kijken. Er sprongen nog twee meiden naar de kopgroep, maar nog steeds niets in het peloton. Helaas ging de kopgroep voor Doke net iets te hard en moest ze lossen, maar gelukkig ze kon weer aansluiten in het peloton.

Uiteindelijk bleef er een kopgroepje van 3 over die de overwinning nam. Een van de koplopers kwam nog gevaarlijk dicht bij het peloton de laatste ronde maar heeft net niet kunnen lappen. Hierdoor ging wel ineens 2x de bel. In het peloton hadden wij niet door hoe dichtbij ze was dus toen voor de koploper de bel ging, dachten wij allemaal dat deze voor ons was. En toen er ineens nog een bel ging toen we wilden finishen drong het pas door. Een beetje chaotische sprint maar deze leidde wel tot een 15e plaats voor Doke, een 13e plaats voor Kim, een 9e plaats voor Rienke en voor Deborah een 8ste plaats.

Fijne jaarwisseling en sportieve groetjes regioteam thuistuinieren.nl