Update, we zijn er nog, Regiotop en 6-banen

26 december 2017

Hallo allemaal, alweer een tijdje geleden dat jullie een update hebben gehad van ons, onze excuses daarvoor. Het is niet dat we stil hebben gezeten, integendeel zelfs. Het verslagje schrijven is er alleen de laatste tijd weer een beetje bij ingeschoten. Daarom bij deze een stukje over de afgelopen week waarin we maar liefst 3 wedstrijden hebben gereden, twee keer een regiotop en nog een 6-banen.

6-banen 6, Hoorn

Als eerste hadden we zaterdag 16 december een 6 banen in Hoorn. We waren pas als laatste aan de beurt dus alle tijd om in te werken, echt alle tijd want op een gegeven moment wisten we niet meer wat we moesten doen met al die tijd. In ieder geval heeft al dat inwerken wel effect gehad want we hebbende wedstrijd bijzonder aanvallend gereden allemaal. Iedereen heeft wel een keer meegezeten met een ontsnapping. Helaas liep geen van de aanvallen echt uit op een mooie onsnapping of een rondje, maar we hebben ons toch even goed laten zien! Uiteindelijk eindigde alles weer in een massa sprint waarin Doke 26ste werd, Kim 17e, Deborah wist op de 11e plek te finishen en Rienke eindigde als 8ste.

Regiotop Binninghuizen

Hierna mochten we woensdag 20 december weer rijden. Een regiotop, en een speciale want deze werd verreden in Biddinghuizen! Dus een baan van 2,5 km lang met bochten de andere kant op! Dat is even wat anders. We moesten in totaal 10 rondjes rijden, dus 25km. Ook dit keer stonden we weer met een compleet team aan de start. De eerste paar honderd meter van de wedstrijd gingen wel rustig, maar al snel was er de eerste aanval! Deze werd binnen een rondje terug gereden maar al snel volgde er een nieuwe aanval, en deze bleef weg! Helaas voor ons zat er niemand van ons bij maar een fantastische prestaties van deze kopgroep om zo lang weg ge blijven! Wij eindigden in de massa sprint achter de koplopers, Doke op de 29ste plek Kim op de 24ste plek Rienke op de 17e plek en Deborah op de 16e plek.

Regiotop 5, Breda

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor alweer de 4e regiotop van het seizoen. Dit keer zijn we met een compleet team naar Breda afgereist. We stonden als eerste deze avond aan de start. We begonnen met wat verwarring, want de inschrijving en de dames kleedkamer waren niet op de ijsbaan zelf. Die waren in een binnenvoetbal complex ongeveer 200 meter verderop! Nadat de eerste verwarring opgelost was zijn we gaan warmlopen en omkleden. Om vervolgens de schaatsen aan te doen liepen we eerst vanuit de kleedkamer, naar buiten, ijsbaan in, bankje vinden en daar schaatsen aan doen. Gelukkig dat het niet regende. De wedstrijd zelf was best aanvallend, we zaten zelfs nog een enkele keer mee. Vooral Doke reed bijzonder sterk en aanvallend. Ook Kim heeft zichzelf overtroffen en heeft de 3e prijs van de premie spint binnen gesleept. Uiteindelijk liep de wedstrijd weer op een massa sprint uit waarin Kim op de 22ste plek eindigde, Rienke op de 17e plek, Deborah op de 16e plek en Doke op de 13e plek.

Voor ons een paar succes volle dagen geweest, om nog even snel een klassements update te geven, voor de regiotop: Kim 38ste, Deborah 33ste, Doke 29ste en Rienke 25ste. En voor het 6-banen tournooi: Doke staat 40ste Kim 38ste, Deborah 18e en Rienke 4e.

Fijne dagen allemaal!
Schaatsgroetjes Regioteam Thuistuinieren.nl