Een tweedaagse! – 2e & 3e 6-banen

6 november 2017

Een tweedaagse!

Oke eerlijk, het is niet een tweedaags toernooi maar gewoon twee wedstrijden in een weekend, maar dat maakt voor ons niet uit want wij hadden er wel heel veel zin in.

6-banen 2

Zaterdag reden we de tweede 6-banen wedstrijd van het seizoen, in Den Haag dit keer. De dames waren als tweede aan de beurt dus we hadden alle tijd om ons goed voor te bereiden, rondje wandelen, beetje hardlopen, rekken, nog meer rondjes hardlopen, is het al tijd om te gaan omkleden? In ieder geval waren we weer keurig op tijd bij de start, zo op tijd dat we nog een rondje extra mochten schaatsen.

We stonden dit keer met een totaal van 44 dames aan de start, en van thuistuinieren waren we met zijn drie├źn vertegenwoordigd, Deborah, Doke en Rienke stonden aan de start. De wedstrijd begon weer zoals verwacht, weinig rijden en veel kijken. Maar daar kwam verandering in toen er ineens vier dames wegreden, en weg bleven! Dat maakte de wedstrijd meteen een heel stuk spannende. Er ontstond een achtervolgende groep en in eerste instantie zat niemand van ons bij, tot Rienke er naartoe kon springen en kon aansluiten. Doke en Deborah hadden minder geluk en bleven in het peloton steken. De achtervolgers wisten met nog 3 ronden op het bord net aan te sluiten bij de 4 ontsnapte dames. En met een groepje van 11 dames behaalde ze zo de finish, Rienke eindigde daar als 10e. Ze was helemaal kapot dus sprinten zat er niet meer in. De rest van het peloton was in stukjes gevallen. Doke moest helaas lossen met nog 35 rondjes op de teller. Ze was lang niet de enige de wedstrijd was best zwaar. Deborah eindigde uiteindelijk in het overgebleven peloton op de 20ste plaats.

Zo’n aanvallende wedstrijd hebben we nog niet vaak gereden, we hopen dat er meer van komen!

6-banen 3

Zondag was het tijd voor de tweede wedstrijd van onze tweedaagse. Dit keer werd de wedstrijd in Haarlem verreden, voor Kim een thuiswedstrijd. We waren pas als laatste aan de beurt dus het werd een lange avond. Maar dat gaf ons wel de kans om lekker lang in te werken.

We stonden dit keer met ons hele team aan de start, in een peloton van 41 dames. Bijna alle dames hadden de dag ervoor ook gereden, dus we hadden al een hoop rondjes in de benen. Even inrijden, bij de jury opstellen en gaan. De wedstrijd begon niet heel aanvallend. Pas later in de wedstrijd kwamen er wat serieuzere aanvallen waardoor de wedstrijd een stuk spannender werd voor de toeschouwers, en ook voor ons want een aanvallende wedstrijd rijden is een stuk leuker! Kim was helaas gevallen de kon ze de wedstrijd niet uitrijden. Doke eindigde op de 32ste plaats, Deborah reed zich naar de 15ste plaats en Rienke wist zich naar de 7e plaats te rijden. En met deze uitslag sloten we deze tweedaagse af.

Dubbele groetjes, regioteam thuistuinieren