Thuiswedstrijd! – 2e Regiotop

15 november 2017

Thuiswedstrijd!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, na enige vertraging werd de nieuwe kleding geleverd! Bovendien was de Regiotop in Utrecht. Een thuiswedstrijd in de nieuwe kleding, mooier kon niet! Kim had langebaan westrijden en Doke was niet fit, dus Deborah en Rienke stonden samen aan de start.
Het plan was om weer lekker voorin mee te schaatsen en af en toe aan te vallen. Met de premiesprint wilden we goed voorin zitten en vervolgens doortrekken om te proberen een voorsprong te pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Bijna dan. Rienke zat met de sprint supergoed van voren, ze werd zelfs 2e! Na de sprint trokken we gelijk door en probeerden we er van door te gaan. Helaas is het deze keer niks geworden, maar volgende keer gaat het vast weer beter!
De tweede helft van de wedstrijd hebben we weer lekker voorin meegereden. Met nog een paar ronden op het bord durfde eigenlijk niemand meer aan te vallen. De meiden die vooruit waren werden ook weer terug gepakt. Met nog 3 rondes te gaan werd er weer gas geven. Rienke zat goed vooraan en Deborah daar vlak achter. De bel klonk, nog 1 ronde gas geven! Helaas gingen vlak voor ons 2 meiden onderuit. Rienke kon ze buitenom net ontwijken en Deborah vloog er op goed geluk tussendoor. Helaas misten we daardoor de aansluiting om nog goed mee te kunnen sprinten. Dit resulteerde in een 22e plek voor Deborah en een 23e plek voor Rienke. Helaas viel de uitslag dus wat tegen, maar we hebben er een mooie wedstrijd van gemaakt! Op naar de Regiotop in Hoorn, over 2 weken!