Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee!

27 januari 2018

Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee!

Weissensee, Oostenrijk, het leek altijd eindeloos ver weg, maar kijk waar we nu staan. Omdat van ons team alleen Rienke zich van geplaatst heeft, schrijf ik de stukjes van de Weissensee vanuit mezelf voor de verandering. Ik ben hier samen met Sara van Vliet (van team Beyond) Sara heeft voor ons een ploegleider geregeld, niemand minder dan Birgit Witte. Inderdaad die ene die in 2016 de alternatieve Elfstedentocht op haar naam zette. Van de beste moet je het leren.

Het open Nederlands Kampioenschap

De volgende ochtend ging om 6:15 de wekker. We begonnen met een stukje buiten lopen om de temperatuur te voelen en goed wakker te worden. Om 6:45 begonnen we met ons ontbijt en daarna was het rustig spullen pakken en om 8:00 fietsten we richting het ijs. Inlopen, schaatsen aan, en dan gaat het echt beginnen. Voor ons was de wedstrijd over 80km, 8 rondjes van 10km. Iedereen gaat klaar staan achter de streep, en dan is het ineens begonnen! De eerste twee ronden gingen me eigenlijk best prima af. Ik wist telkens net de scheuren te omzeilen. Na de tweede ronde even een bidonnetje aanpakken. Hierna ging het even wat harder en viel ik een paar keer aan de achterkant van het peloton af, maar gelukkig kon ik er steeds net weer naartoe rijden. Toen het even stil viel reed ik in een scheur en viel ik, maar ook toen kon ik weer net aanhaken.

Toen we in de 4e ronde door de verzorgingsstaat reden ging het mis. Ik had net een bidonnetjes aangepakt en toen had in een aanvaring met een andere dame waardoor ik ten val kwam. Helaas liep ik hierdoor een flinke achterstand op het peloton op. Het lukte me niet meer om aan te sluiten, ik wist nog wel op 30 meter achter het peloton te komen, maar op dat moment zette het even aan en miste ik de aansluiting. Ik reed nog 2 rondes door (20 km dus) en toen werd ik geklasseerd en verliet na 60km de wedstrijd. Uiteindelijk ben ik als laatste van de gefinishte rijdsters op de 69e plaats geĆ«indigd. 

Natuurijs groetjes, Rienke van thuistuinieren.nl