Op naar het noorden – 1e Regiotop

31 oktober 2017

Op naar het noorden

Na de eerste 6-banen was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste regiotop wedstrijd. Deze werd georganiseerd in Leeuwarden, voor ons best een eindje weg. Dit keer was ons team met twee dames vertegenwoordigd. Deborah en Rienke hadden een flinke reis over voor een wedstrijd op het mooie ijs in de Elfstedenhal.

We waren wat aan de vroege kant, maar dat gaf ons goed de gelegenheid om helemaal goed in te kunnen werken. Bij de inschrijving ging het nog bijna mis. Er is sinds dit jaar een mooi systeem voor het aanmelden bij het landelijke peloton. Hierbij heb je je transponder(s) nodig en een pasje. Wij als regiotop rijders hebben echter (nog) geen pasje. Dat was even stressen. Wij bleken gelukkig niet de enige rijdsters te zijn zonder pasje dus werd het allemaal op tijd voor ons geregeld.

Uiteindelijk stonden we met een stuk of 40 dames uit het hele land aan de start. Verhaaltje van de scheidsrechter, loze ronde, startschot, de wedstrijd was begonnen. Omdat alle dames voorin mee wilden rijden was het nogal wat geduw en getrek, waar zijn we aan begonnen schoot het ons even door het hoofd toen na 15 ronden er een valpartij plaatsvond waar ook Rienke bij betrokken was. Met nog twee andere dames knalde ze in de kussens, een dame bleef liggen waardoor de wedstrijd geneutraliseerd moest worden. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn.

De rest van de wedstrijd verliep een beetje zoals van tevoren gedacht, een paar aanvallen die werden dan al snel weer terug gehaald. Deborah reed de hele wedstrijd keurig voorin en wist zelfs nog twee keer een aanval te plaatsen. Uiteindelijk draaide het allemaal uit op een massa sprint. Deborah eindigde hierin 23ste en Rienke 15de. Deborah was niet helemaal tevreden, was van mening dat ze te ver achterin zat, maar dit neemt ze mee naar de volgende wedstrijd om dan goed voorin te rijden.

Volgend weekend rijden we niet een maar maar liefst twee 6-banen wedstrijden, het voelt nu al als een soort tweedaagse, wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Schaatsgroetjes, Team Thuistuinieren