Nieuwe start, nieuwe kansen?

27 oktober 2017

Nieuwe start, nieuwe kansen?

De hele zomer hebben we hier naar toe geleefd. Naar het moment dat we weer het ijs op mogen stappen, het moment waarop de wedstrijdspanning verdwijnt wanneer  het startschot klinkt. 

Aangekomen op de Jaap Edenbaan was het eerst nog vol spanning wachten op de pakken. Toen we om 18.00 uur de pakken van Peter ontvingen merkte Anna op dat er regionummers op de pakken zaten in plaats van landelijke nummers. Dat was balen, dit betekende dat we dit moesten melden bij de jury, iets wat niet erg is, maar wel vervelend in aanloop naar je wedstrijd. Doordat het verkeerde nummers waren kregen we andere nummers die we erop moesten tapen, super praktisch…

Dan inlopen en je routine afwerken. De één doet graag wat sprintjes, de ander zit liever op de fiets ter voorbereiding van de wedstrijd. Iedereen heeft uiteindelijk zo zijn ding. Maar dan, regen. Amsterdam is de gezelligste baan van Nederland, maar als het regent is ook de gezelligste baan nat en droog inlopen komt er dan niet meer van. 

Zodra we op het ijs stapten was het spannend, voor Sara en Robin was het hun debuut in het landelijk peloton. Voor Lilian en Anna was dit hun tweede seizoen waarin ze landelijk mee rijden. Maar toch was iedereen zenuwachtig. Het startschot, en alles begon, 80 rondjes op zwaar ijs met tegenwind, het hoort er allemaal bij.  En het was zwaar, dat zie je ook aan het aantal gereden rondjes van de rijders uit team Beyond. De één reed 20 rondjes mee waar de ander er 40 reed, maar 80… dat is nog iets te hoog gegrepen. 
Uiteindelijk kon je jezelf van alles verwijten, maar dat zal je niet helpen. We kunnen beter uitkijken naar de volgende wedstrijd, elke wedstrijd een nieuw doel, nieuwe kansen en meer rondjes. 

De volgende wedstrijd is in Leeuwarden, waar ook de rijders van thuistuinieren.nl in de Regiotop zullen starten.

https://www.facebook.com/marathonschaatsteambeyond/