Weekendje Alkmaar – 6e regiotop en 9e 6-banen

16 januari 2018

Weekendje Alkmaar – 6e regiotop en 9e 6-banen

Dit weekend stond in het thema van Alkmaar. Want we reden zowel zaterdag als zondag op deze baan. Zaterdag reden we de 6e regiotop en zondag was het tijd voor de 9e 6-banen wedstrijd. Voor de regiotop competitie was het alweer de op een na laatste wedstrijd, en ook het 6-banen tournooi loopt een beetje tegen het einde met hierna nog 3 wedstrijden op de kalender. Zo loopt het seizoen al bijna tegen het einde.

 

6e regiotop

Zaterdag was de regiotop, we rijden bij deze competitie altijd als eerste en nu dus ook weer. Er stonden helaas niet zo heel veel dames aan de start, slechts een groepje van 31 dames had de reis naar Alkmaar gemaakt. Helaas voor al die andere dames, want ze hebben een leuke wedstrijd gemist! Wij waren dit keer met zijn 3en vertegenwoordigt, Doke Deborah en Rienke stonden klaar. Kim had graag ook gereden maar helaas lukte dit haar niet dit weekend. Na eerst in het hebben geschreven, ingelopen en omgekleed was het tijd om het ijs op te gaan. Een paar rondjes, verzamelen voor de start, loze ronde en het startschot.

De wedstrijd begon een beetje slap, de eerste paar ronden was het vooral kijken. Maar daar kwam al snel verandering in, er werden veel aanvallen geplaatst deze wedstrijd. Een daarvan was zelfs zo succesvol dat deze weg bleef! In eerste instantie zat niemand van ons erbij, maar Rienke wist er nog net op tijd naar toe te springen een sloot zo aan bij de klopgroep. Deze kopgroep werkte goed samen en zo gingen ze met een groep van 7 dames rond! Voor Rienke was dat de eerste keer dat ze een rondje wist te lappek. Ook Deborah en Doke plaatsten samen nog een aanval, maar deze hield helaas geen stand. In de peloton sprint reden zij zich nog naar een 26e (Doke) en een 21e (Deborah) plaats. Rienke finishte in de sprint van de kopgroep als 5e. Een succesvolle avond voor ons!

 

9e 6-banen

Zondag mochten we weer starten in Alkmaar. Dit keer stonden we als 2e op het programma en mochten we dus na de masters van start. Ook vandaag waren we weer met zijn 3en vertegenwoordigt. Er stonden vandaag maar 35 rondjes op het bord, iets minder dan de 50 van de dag ervoor. Dit keer weer maar met een kleine groep aan de start, er waren maar 26 dames op komen dagen. Maar net als gisteren was dit alleen maar jammer voor de meiden die er niet waren, want zij hebben wederom een spannende wedstrijd gemist.

Deze wedstrijd was ook actief een aanvallend,  met veel ontsnappingspogingen en snelle rondjes. Op het moment dat wij dachten dat het uit zou gaan lopen op een eindsprint was er nog een laatste aanval. En een sterke. Met, opnieuw, niemand van ons erbij. En weer maakte Rienke (had waarschijnlijk de slag te pakken) een sprong en sloot ze aan. Ook deze groep van 9 dames wist het peloton met nog 3 ronden op het bord te lappen. In het peloton reed Doke zich naar een 15e plek en Deborah finishte als 13e. De kopgroep kreeg nog 2 ronden om af te sprinten. Rienke finishte hierbij als 7e. 

 

Het is voor ons een aanvallend weekend geweest, we hopen op nog veel meer van dit soort wedstrijden!

Groetjes, regioteam Thuistuinieren.nl